Argitoidud

Kartuliklimbid seentega

Keskmine hinne: 3.74 Allikas: Kartul - lemmik meie toidulaual Autor: Epp Mihkels
Kartuliklimpe armastatakse süüa peale Itaalia, kus neid tuntakse gnocchi’de nime all, ka mujal Euroopas. Austriaski on kartuliklimbid väga populaarsed ja neid pakutakse nii pearoogade juurde lisandiks kui ka niisama eraldi toiduna. Need klimbid meeldivad mulle isiklikult eriti praetud seentega, olgu need siis kukeseened või puravikud. Kasuta kindlasti hästi jahuseid, tärkliserikkaid kartuleid.
Kogus: 4 portsjonit
1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees hästi pehmeks, kurna ja lase vedelikul keedupotist täielikult ära aurata. Lase kartulitel jahtuda, kuni suudad neid kätega töödelda. Suru kartulid läbi tihke sõela või kartulipressi. Lisa muna, pehme või ja sool. Sega läbi, lisa jahu ja töötle tainas ühtlaseks.
2. Kui kartul keeb, haki samal ajal seened väikesteks tükkideks ning lõika sibul ja peekon ribadeks, haki ka küüslauk. Kuumuta või ja õli ning prae selles peekonit, kuni rasva hakkab eralduma. Lisa seened, sibul ja küüslauk ning prae, kuni seentest tulnud vedelik on aurustunud ja seened ise kergelt pruunistunud. Maitsesta
soola ja purustatud pipraga ning puista peale tüümian. Hoia segu pannil, kuni tegeled klimpidega, et siis pannitäis hiljem uuesti soojaks lasta ja klimpidega segada.
3. Klimbitaina valmistamise ajaks pane tulele suurem pott veega. Maitsesta vesi soolaga ja tõsta klimbid kahe teelusikaga keeduvette. Kasta aeg-ajalt lusikad keeduvette, siis ei kleepu tainas nende külge. Tegutse kiiresti, sest klimbid küpsevad ruttu.
4. Korja pinnale tõusnud klimbid vahukulbiga ära ja tõsta seeneseguga pannile. Kuumuta pannitäis korraks läbi ja serveeri. Peale võid puistata ka riivitud Parmesani juustu, purustada pipart ning hakkida värsket tüümiani.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa