Argitoidud

Ahjuõunad hapukoorevahuga

Keskmine hinne: 3.45 Allikas: Piim lauale ja kõhtu Autor: Epp Mihkels
Sügisel on ahjus küpsetatud õunad üks paremaid magustoite. Neid võib nautida jäätise või vahukoorega, aga ka hapukoorest tehtud kreemiga. Vahustatud hapukoor on hõrgu meki ja siidja tekstuuriga ning üllatab oma maitsega paljusid.
Kogus: 6 portsjonit
1. Eemalda õuntelt spetsiaalse lõikuri abil südamed. Aseta õunad ahjuplaadile, puista üle pärlsuhkru ja kaneeliga. Küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit olenevalt õunte suurusest ja kõvadusest.
2. Samal ajal valmista hapukoorevaht. Lisa hapukoorele suhkrud ja vahusta 20% koort 5–20 minutit ning 30% koort 5– 0 minutit. Kui hapukoor on enne vahustama hakkamist vedelavõitu, võid selle läbi kohvifiltri nõrutada, et saada tugevam vaht. Ka hapukoore maht suureneb vahustades, kuid mitte nii palju kui vahukoorel. Tõsta kreem õuntele ja serveeri. Soovi korral võid magusroa veel kaneeliga üle puistata.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa