Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjuõunad hapukoorevahuga

Argitoidud

Ahjuõunad hapukoorevahuga

Epp Mihkels Piim lauale ja kõhtu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sügisel on ahjus küpsetatud õunad üks paremaid magustoite. Neid võib nautida jäätise või vahukoorega, aga ka hapukoorest tehtud kreemiga. Vahustatud hapukoor on hõrgu meki ja siidja tekstuuriga ning üllatab oma maitsega paljusid.
Retsept
portsjonile
6 tk Õun (suur)
2 sl Pärlsuhkur
1 tl Kaneel
HAPUKOOREVAHT
500 g Hapukoor (20% või 30%)
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1. Eemalda õuntelt spetsiaalse lõikuri abil südamed. Aseta õunad ahjuplaadile, puista üle pärlsuhkru ja kaneeliga. Küpseta 200kraadises ahjus 25–30 minutit olenevalt õunte suurusest ja kõvadusest.
2. Samal ajal valmista hapukoorevaht. Lisa hapukoorele suhkrud ja vahusta 20% koort 5–20 minutit ning 30% koort 5– 0 minutit. Kui hapukoor on enne vahustama hakkamist vedelavõitu, võid selle läbi kohvifiltri nõrutada, et saada tugevam vaht. Ka hapukoore maht suureneb vahustades, kuid mitte nii palju kui vahukoorel. Tõsta kreem õuntele ja serveeri. Soovi korral võid magusroa veel kaneeliga üle puistata.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes