Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Peedirisoto kitsejuustu, basiiliku ja lehtpeediga

Argitoidud

Peedirisoto kitsejuustu, basiiliku ja lehtpeediga

Anni Arro Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Sügisevärvides risoto.

20-40 min

Retsept
portsjonile
0.5 l Köögiviljapuljong
1 tk Sibul
6 lehte Lehtpeet või spinat
50 g Või
100 g Risotoriis (näiteks Arborio)
1 dl Valge vein
100 g Parmesan v. muu kõva juust
100 g Kitsejuust (kõva sort)
Basiilik
AHJUPEET
1 tk Peet
1 sl Oliiviõli
Sool
1 küüs Küüslauk
Basiilik
1. Pese peet harjaga hästi puhtaks ja lõika kuubikuteks. Aseta ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ja maitsesta soolaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, võta ahjust välja, lisa hakitud küüslauk ja basiilik. Sega läbi ning jäta tõmbama.

2. Kuumuta puljong ja hoia käepärast. Haki sibul ja lehtpeedivarred peeneks. Leheosa lõika suuremateks tükkideks. Sulata potis või, lisa sibul ja lehtpeedivarred. Pruunista pisut. Tõsta hulka risotoriis ning prae paar
minutikest. Hakka tasapisi puljongit lisama, nii et riis oleks kogu aeg vedelikuga kaetud. Ära lase risotol ära kuivada! Sega riisi pidevalt. Kohe, kui tundub, et vedelikku on juurde vaja, lisa puljongit. Vahepeal kalla puljongi asemel pool klaasi valget veini.

3. Kui oled risotot niimoodi seganud 15 minutit, lisa lehtpeedilehed, riivitud parmesan ja peaaegu kogu kitsejuust. Keeda veel 5–6 minutit. Riis peab jääma al dente, aga kreemja kastmega. Kõige lõpus lisa peedikuubikud, sega toit läbi ja serveeri kohe kitsejuustulaastude ja basiilikuga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes