Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kohupiimavorm rosinakisselliga

Argitoidud

Kohupiimavorm rosinakisselliga

Raili Mikk Söögimosaiik
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Meeli Küttim
Rosinakissell on üks oma ajastu tunnusmaitsetest, mis kuhugi unustusehõlma on vaikselt kadunud.

40-60 min

Retsept
3 tk Muna
1 dl Suhkur
500 g Kohupiim
1.5 dl Piim
1 dl Manna
1 tl Vanillsuhkur
Või
Riivsai või manna
KISSELL
1.5 l Vesi
2 dl Rosinad
1.2 dl Suhkur
2 sl Kartulitärklis
1. Klopi munavalged tugevaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga kohevaks. Lisa munakollastele kohupiim, piim, manna ja vanillsuhkur. Kõige lõpuks sega hulka munavalge. Kalla segu võiga määritud ja riivsaia või mannaga ülepuistatud vormi, kata õhukeste võiribadega ning küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.

2. Pane rosinad külma veega keema, veidi aja pärast lisa suhkur. Kui rosinad on parajalt paisunud, sega kartulitärklis 1 dl külma veega ja vala keevasse vedelikku. Kuumuta kisselli keemiseni.

3. Parema värvi saamiseks lisa soovi korral veidi karamelli.



HEA TEADA!
* Värvi saad kissellil tumedama ka siis, kui lased rosinatel üle öö lihtsalt külmas vees liguneda. Kasuta sedasama vett kisseli tegemiseks. Aega kulub ka sel juhul väga vähe.

* Kui soovid pealt mõnusalt pruuni kohupiimavormi, määri seda pealt enne ahju pistmist hapukoorega.

KOMMENTAARID

Algaja 16.sept 2013 15:24
Retseptist puuduvad kogused.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke