Argitoidud

Raili kapsa-porgandi toorsalat

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Toorsalat, mis sobib lisandiks igale roale. Küüslauk annab mõnusa maitsenüansi, kuid seda ei pea tingimata (nii palju) lisama. Kolmeliitrisest salatipurgist jätkub perele mitmeks päevaks. Väike pere võiks võtta pool kogustest.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Riivi kapsas, porgand ja küüslauk, sega läbi ning pane kolmeliitrisse purki (või suuremasse kaanega kaussi). Mõõda marinaadiained kastrulisse, kuumuta keemiseni ja lase veidi jahtuda. Vala pooljahtunud marinaad riivitud köögiviljadele.

2. Lase enne serveerimist paar tundi kuni ööpäev külmas seista. Sega salatit aeg-ajalt või kata purk kaanega ja loksuta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
M 08.dets 2014 22:30
Olen vahepeal korduvalt salatit erinevate vahekordadega proovinud, kuid viimane vastab igati maitsele. Panin pool suhkru ja pool soola kogusest. Äädikat ja vett läks nagu pidi. 4 koguse kohta panin 1 spl õli. Nii ei tulnud ei liiga magus ega liiga hapu (poe salatiga võrreldes natuke vähem hapu-soolane-magus).
M 28.okt 2013 21:13
Peamine värske salat, mida poest ostnud olen:) Otsustasin lõpuks ise proovida teha. Suhkrut peaks vähem olema - natuke liiga magus tuli salat minu jaoks (järgmine kord proovin poole väiksema kogusega). Vastavalt kommentaaridele panin õli vaid natukene - hea soovitus:)
Lisaks veel, et 10.okt 2013 00:11
1 kg kapsa kohta olen pannud 4 spl äädikat ja 3 tl meresoola..
Mmm 10.okt 2013 00:09
klassika. Olen seda juba aastaid teinud. Millegipärast pole küüslauku julgenud lisada. Aga õli ja suhkrut küll niipalju vaja pole. Piisab vaid sortsust õlist, muidu rikub maitse ära!
1