Argitoidud

Gudruni hautatud porgandid meega

Keskmine hinne: 3.36 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Neid porgandeid sobib valmistada liharoogade kõrvale igal aastaajal. Väga maitsvad tulevad porgandid muskaatpähkli, värske tilli ja peterselliga maitsestatult. Lapsed söövad neid aga parema meelega ilma nende lisanditeta.
Valmistusaeg: 20-40 min
1. Koori ja pese porgandid ning lõika viiludeks. Lase kõrgete äärtega tavalisel või vokkpannil või ja õli kuumaks, sega juurde sool ja mesi.

2. Pane pannile porgandiviilud ning kuumuta pidevalt segades, kuni need on kuumad. Seejärel lisa vähehaaval keev vesi.

3. Hauta porgandid aeg-ajalt segades pehmeks (selleks kulub umbes 30 minutit). Lõpus lisa koored ning soovi korral ka maitseroheline ja muskaatpähkel.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
shiskin 11.veeb 2014 18:50
Nami-namist: 500 g porgandit 4 dl vett 1 tl soola 1 tl suhkrut 1 dl 10% rõõska koort või 100 g (maitsestatud) toorjuustu 2 sl nisujahu 2 sl võid Valmistami-
ne: Koori porgandid ja lõika õhukesteks ratasteks. Pane potti, lisa vesi ja maitsesta soola-suhkruga. Kuumuta keemiseni ning keeda porgandid pehmeks. Sega jahu ja koor/toorjuust, lisa porganditele ja sega hoolega. Sega juurde või. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud. Serveeri soojalt (võib ka koore asemel Vigala tšilliga ürdikreemi kasutada). Juurde varasemalt sidruni-karri-
väheses soolas leotatud kanafilee tükid praadida. SUPER!
1