Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kerge kartulisalat fetaga

Argitoidud

Kerge kartulisalat fetaga

Epp Mihkels Kartul - meie lemmik toidulaual
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hea ja kerge salat valmib kiiresti ning sobib hästi tervislikuks õhtusöögiks või peolauale eelroaks. Nagu ikka on värske rohelisega serveeritud salatis parimad värsked kartulid, sest nende magus maitse pääseb siin just eriti esile. Ja milline hea võimalus taas ära kasutada toidukorrast üle jäänud keedukartulid.

20-40 min

Retsept
portsjonile
600 g Värske kartul
300 g Feta (kuubikud õlis)
12 tk Oliivid
3 sl Kapparid (väikesed)
200 g Toorsink või chorizo
1 suur peotäis Rooma salat või friseesalat
KASTE
Õli (fetajuustu purgist)
Valge veini äädikas
Sool
Suhkur
Must pipar
1. Viiluta kartulid 0,5 cm paksuselt ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna kartulid ja jahuta. Kui kasutad eelnevalt keedetud kartuleid, viiluta need sama paksult.

2. Aseta kartulid segamiskaussi ning lisa nõrutatud feta, tükeldatud oliivid ja kapparid ning sega läbi.

3. Valmista kaste, loksutades purgis kõik kastmekomponendid ühtlaseks, vala 2/3 sellest kartulisegule ja sega uuesti läbi.

4. Rebi salatilehed suurele serveerimisvaagnale ja tõsta peale kartulisegu. Pista soovi korral sekka singi- või vorstiviilud ja nirista peale ülejäänud kaste. Jahvata peale pipart ja serveeri.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool