Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartuli-forellikotletid

Argitoidud

Kartuli-forellikotletid

Indrek Kivisalu Hakkliha
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seda toitu saab valmistada mitmel moel. Kasuta pooleldi valmis keedetud kartuleid – nii on kindlam, et kotletid ikka korralikult valmivad. Muidugi võib kotletimassi sisse panna ka täiesti toored kartulid, kuid siis peaks kotlette veidi kauem praadima ja ka korraks ahjust läbi laskma.

40-60 min

Retsept
portsjonile
500 g Forellifilee (naha ja luudeta)
3 tk Kartul
25 g Või
1 sl Petersell (hakitud)
1 sl Murulauk (hakitud)
2 sl Nisujahu
2 tk Muna
Riivsai (paneerimiseks)
Sool
Valge pipar
Õli (praadimiseks)
1. Pane kooritud kartulid külma veega keema ja jäta need pooltooreks. Jahuta, siis on kartuleid parem riivida.

2. Lõika kala tükkideks ja lase läbi hakklihamasina. Lisa juurde riivitud kartul, petersell, murulauk, jahu ja munad ning maitsesta soola ja pipraga. Sega ühtlane mass ja jaga see kuueks.

3. Vormi käte vahel kotletid ja kata riivsaiaga. Prae pannil kahelt poolt kuni valmimiseni.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke