Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Süda tomatikastmes

Argitoidud

Süda tomatikastmes

Pille Enden Kodused kastmed
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kastme valmistamiseks sobivad nii sea-, veise- kui kanasüda. Veisesüda tahab hautamiseks pikka aega, teised valmivad kiiremini. Kanasüdant pole eelnevalt ka keeta üldse vaja. 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Veisesüda
2 tk Porgand
1 tk Mugulsibul (suur)
1 sl Õli
4 dl Tomatikaste
5 tera Must pipar
2 dl Hapukoor
Sool
Petersell (hakitud)
1. Lõika süda lahti, eemalda sooned ja leota südant tnd aega külmas vees, et veri välja jookseks.

2. Pese ja keeda 1,5 kuni 2 tundi, koori vaht.

3. Koori porgandud ja sibul, lõika porgandid kuubikiteks ja haki sibul. Lõika süda õhukesteks viiludeks.

4. Kuumuta õli ahudepoti põhjas, lisa sibul, porgand ja südameviilud. Kuumuta kõik õlis läbi. Vala potti tomatikaste, lisa pipraterad ja sool ning hauta madalal kuumusel 45 kuni 50 minutit või kuni süda on pehme.

5. Sega hulka hapukoor. Serveeri kartulite, kartulipüree ja maitserohelisega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes