Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kõrvitsavorm

Argitoidud

Kõrvitsavorm

Tõnu Kõrvits Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mark Raidpere
Muusikamehe hittroog.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Muskaatkõrvits
Oliiviõli
Vürtsköömned
Sool
Must pipar
4 küünt Küüslauk
500 g Maitsestamata jogurt 10%
Või
Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
Peekoniviilud (soovi korral)
Petersell
Till
Koriander
1. Koori kõrvits ja tükelda poole pöidla suurusteks kuubikuteks. Vala ahjupannile veidi õli ning puista sinna kõrvitsatükid. Lisa noaküljega purustatud küüslauguküüned. Maitsesta vürtsköömne, soola ja pipraga.

2. Vala üle maitsestamata jogurtiga ja pane peale võitükikesed. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

3. Kõrvits ei tohiks enam krõmpsuda ega ka “pudruseks” laguneda. 5–10 minutit enne väljavõtmist raputa üle parmesaniga ja soovi korral peekoniviiludega. Serveerides lisa maitseroheline.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes