Argitoidud

Kartuli-kodujuustupirukad

Keskmine hinne: 2.85 Allikas: Kartul, meie lemmik toidulaual Autor: Epp Mihkels
Mõnusad väikesed pirukaampsud passivad hästi piknikukorvi või suupistelauale. Ka on see taas üks võimalus ära kasutada ülejäänud keedukartuleid või topsis leiduvat kodujuustu. Pirukad maitsevad eriti hästi, kui tainas on rullitud võimalikult õhukeseks. Nii et kui näiteks pastarullimise masin on olemas, võid edukalt tööd sellega kergendada. Pirukaid võid küpsetada nii pannil võis praadides kui ka ahjus.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Sega kõigepealt kokku tainas ning sõtku ühtlaseks tihkeks palliks. Vajadusel lisa pisut vett, sest jahud on vägagi erinevad. Mässi tainapall toidukilesse ja pane 15–20 minutiks külmikusse puhkama.

2. Purusta kartulid kahvliga peeneks ning sega kodujuustu, hästi peeneks hakitud (või veel parem, riivitud) küüslaugu ja hapukoorega ühtlaseks massiks. Lisa maitse järgi soola ja valget pipart. Tee täidis õige pisut vajalikust soolakam, sest muidu jääb pirukas pärast küpsemist mage.

3. Tõsta täidis teelusikaga tainale ja vormi väikesed poolkuukujulised pirukad. Soovi korral vajuta ääred veel kahvliga kinni.

4. Praadimiseks kuumuta pannil paar supilusikatäit toiduõli ja lisa tükike võid. Prae pirukaid keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3-4 minutit. Ahjus küpsetamiseks määri pirukaid pealt sulavõiga ja küpseta siis 210-kraadises ahjus, kuni need õige pisut pruunistuvad (nii umbes 7–8 minutit). Kata valmis pirukad köögirätikuga ja lase enne lauale panekut tunni jagu jahtuda.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Tuuli 09.juuli 2015 17:45
Mul tulid küll välja ja sai täiesti rullida. Küpsetasin ahjus, ahjust tulles olid ehmatavalt kõvad, aga rätiku all jahtudes muutusid pehmeks. Hommikul oli mõnus pirukaid süüa koos odrajahupudruga ja õhtul seenepuljongiga.
katsetaja 05.sept 2014 14:12
Ei tasu proovimist, taignast rullitavat-
vormitavat ei saa, pärast on ainult tükk küürimist.
1