Argitoidud

Ahjuköögiviljad palsamiäädikakreemi ja fetajuustuga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vormikad ahjuroad Autor: Lia Virkus
Vormitäis sidruni, mee ja oliiviõliga küpsetatud ahjuköögivilju sobib iga liha- ja kalaroa kõrvale ning nii on neid ka lihtne valmistada. Pärast ahjus küpsemist nirista köögiviljad üle palsamiäädikakreemiga ning puista peale hakitud värskeid ürte ja fetajuustu – need annavad head maitset veelgi juurde.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Pese juurikad ja koori need, mida on vaja koorida. Lõika kõik suuremateks tükkideks, ka sidrunid. Poolita küüslaugupead. Pane kõik köögiviljad õliga määritud ahjupannile või -vormi, tomatid tõsta sinna kobaratena.
Maitsesta soola ja pipraga. Nirista peale oliiviõli ja mett.

2. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed.

3. Pärast pooletunnist küpsemist pudista peale fetajuust ja küpseta veel 10‒15 minutit. Nirista peale palsamiäädikakreemi, puista üle hakitud maitserohelisega ja söö kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa