Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahjuköögiviljad palsamiäädikakreemi ja fetajuustuga

Argitoidud

Ahjuköögiviljad palsamiäädikakreemi ja fetajuustuga

Lia Virkus Vormikad ahjuroad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Vormitäis sidruni, mee ja oliiviõliga küpsetatud ahjuköögivilju sobib iga liha- ja kalaroa kõrvale ning nii on neid ka lihtne valmistada. Pärast ahjus küpsemist nirista köögiviljad üle palsamiäädikakreemiga ning puista peale hakitud värskeid ürte ja fetajuustu – need annavad head maitset veelgi juurde.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
300 g Varsseller
1 mugul Apteegitill
3 tk Pastinaak
4 tk Porgand
500 g Kartul (koorega, värsked)
250 g Kobartomat
2 pead Küüslauk
1 tk Sidrun
5 sl Oliiviõli
200 g Feta
Sool
Must pipar
Palsamiäädikakreem
Lehtpetersell
Aedtill
1. Pese juurikad ja koori need, mida on vaja koorida. Lõika kõik suuremateks tükkideks, ka sidrunid. Poolita küüslaugupead. Pane kõik köögiviljad õliga määritud ahjupannile või -vormi, tomatid tõsta sinna kobaratena.
Maitsesta soola ja pipraga. Nirista peale oliiviõli ja mett.

2. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed.

3. Pärast pooletunnist küpsemist pudista peale fetajuust ja küpseta veel 10‒15 minutit. Nirista peale palsamiäädikakreemi, puista üle hakitud maitserohelisega ja söö kohe.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes