Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kanapuljong

Argitoidud

Kanapuljong

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Selge see, et omakeedetud kanapuljongi maitse ja kasulikkuse vastu ei saa ükski kuubik. Ja kui palju kasutusvõimalusi! Kogus 2 liitrit.

üle 60 min

Retsept
1.5 kg Supikana või kana supikogu (tiivad, koivad, kaelad, seljatükid)
2.5 l Külm vesi
2 tk Porgand
1 tk Sibul
2 lehte Loorber
10 tera Must pipar
1 vars Seller
1 sl Meresool
Paku seda niisama keedetud muna ja hakitud peterselliga, tee suppe, kasuta kastmetes või hautistes – kanapuljongit läheb tarvis mitmetes toitudes. Aega küll keetmiseks kulub, aga enamiku sellest podiseb puljong pliidil omaette ja ise saad teha muid asjatoimetusi.


1. Külmutatud kana kasutades sulata see esmalt. Tõsta siis supikana või supikogu potti, vala peale külm vesi. Lisa terve koorimata sibul ja pestud, aga koorimata porgandid. Pista potti ka loorberilehed, pipar, sellerivars ja sool. Kuumuta keemiseni.  Jälgi sel ajal puljongit ja eemalda vahukulbiga pinnale tõusev vaht. Keeda 5 minutit pidevalt vahtu eemaldades.

2. Vähenda siis kuumust, nii et puljong keeb vaevu-vaevu. Lase puljongil rahus ilma kaaneta vaikselt podiseda 2,5 tundi. Kui tarvis, lisa vahepeal veidi vett, et kana oleks vedelikuga kaetud. Kurna valmis puljong läbi marliga kaetud sõela.


HEA TEADA!
Kui kogu valmiskeedetud puljong kohe kasutusse ei lähe, võid seda säilitada 2–3 kuud parajate portsudena sügavkülmas. Külmkapi tavariiulil hoitav puljong tuleks aga ära tarvitada 4 päeva jooksul.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke