Argitoidud

Pudelikana ja täidetud paprikad

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Klaaspudeli otsa istutatud ahjukana põhjustab alati elevust. Meie oleme niimoodi küpsetatud kana ristinud “Proua kanaks”. Püstiasendis küpsetatult muutub kana pealt mõnusalt krõbedaks, samas ei lase pudelist aurav vesi lihal seest kuivaks muutuda. Täidetud paprikad on tore lisand. Kes soovib, võib aga lihtsalt täidiseretsepti järgi riisi valmistada ja serveerida selle niisama kana kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Hõõru kana seest ja väljast soola-pipraga. Patsuta peale tüümianilehekesi. Täida sobiva suurusega klaaspudel poolenisti veega ja istuta kana pudeli otsa. Tõsta ahjuvormi. Küpseta 200 kraadi juures 1,5 tundi.

2. Paprikate täidiseks keeda esmalt riis kergelt soolases vees al dente. Haki sibul, küüslauk ja porgand. Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ja prae köögivilju, kuni need on peaaegu küpsed, umbes 10 minutit. Lisa keedetud ja nõrutatud riis ja tomatipasta. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Lõika paprikatelt “kaas”, kraabi välja seemnekojad ja seemned. Tõsta täidis paprikatesse. Puista peale riivsaia ning nirista või pritsi pritspudelist üle vähekese oliiviõliga. Tõsta paprikad püstiasendis kana seltsi pool tundi enne roa valmimist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa