Argitoidud

Kanapirukas kuivatatud aprikoosidega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Kuivatatud aprikoosid piruka sees lisavad mõnusat maitsekust. Pirukapõhja saad tervislikumaks, kui asendad 1–1,5 dl nisujahust täisterajahuga, kas siis spelta- või kaerajahuga. Ka maitse muutub pähklisemaks. Kogus 8 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Näpi kuubikuteks lõigatud või jahuga segamini, lisa sool ja vesi ning sega kiirelt ühtlaseks tainapalliks (seda on mugav teha köögikombainis). Pane tainas kilesse ja tõsta umbes tunniks külma.

2. Kata 2/3 tainaga 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja ääred. Torka kahvliga augud ja kata pealt küpsetuspaberi või fooliumiga, laota sellele raskuseks kuivatatud herned või oad, et ääred küpsedes alla ei vajuks. Eelküpseta seejärel ahjus 200 kraadi juures 10–12 minutit.

3. Eemalda paber koos raskuseks pandud ubade või hernestega.

4. Pane kuivatatud aprikoosid kastrulisse ja vala peale nii palju vett, et aprikoosid oleks kaetud. Kuumuta keemiseni ja tõsta kõrvale. Jäta 10 minutiks likku ja vala seejärel vesi ära.

5. Pruunista kanafileed pannil võis, maitsesta soola ja pipraga, vähenda kuumust ja järelküpseta kaane all. Lase läbiküpsenud fileedel jahtuda ja lõika viiludeks. Lõika peekon ribadeks ja pruunista pannil. Lisa ka porruribad ja kuumuta paar minutit.

6. Puista väheke riivjuustu eelküpsenud pirukapõhjale, laota seejärel sellele ka peekoni-porrusegu ja kanaviilud. Puista peale ülejäänud juust.

7. Vispelda munad, piim ja koor, maitsesta soola ja pipraga. Kalla pirukapõhjale. Rulli ülejäänud tainas laual lahti ja lõika ribadeks. Moodusta pirukale neist ruudustik, vajuta iga ruudu keskele aprikoos. Määri tainaribasid lahtiklopitud munaga.

8. Küpseta pirukat 200 kraadi juures 45–50 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja tainas saanud kauni värvi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa