Argitoidud

Pähkline porgandikook

Keskmine hinne: 3.45 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Porgandid on prageu krõmpsud ja vitamiinirikkad. Neist pakatav kook on mahlane ja kaunilt oranžikas. Koogi vahele mõeldud marmelaad on maitsev röstsaialgi, võid julgelt kohe suurema koguse keeta. Kogus 12 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Alusta koogitegu marmelaadi keetmisest. Selleks tükelda porgandid ja keeda need väheses vees pehmeks. Nõruta. Lisa apelsinimahl ja riivitud koor. Püreesta saumikseriga täiesti ühtlaseks massiks. Lisa moosisuhkur ja keeda veel 10–15 minutit. Vajaduse korral riisu vaht. Vala purki ja lase külmkapis seista vähemalt 12 tundi.

2. Koogipõhja tarvis rösti Kreeka pähkleid ühe kihina ahjuplaadile laotatult 180kraadises ahjus 5 minutit. Haki jämedalt. Riivi porgandid. Vahusta munad suhkruga. Sega jahu kuivainetega. Lisa munavahule. Sega hulka ka riivitud porgandid, riivitud apelsinikoor, Kreeka pähklid, rapsiõli ja maitsestamata jogurt.

3. Kata 23 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ja määri servad võiga. Vala tainas vormi. Küpseta 175 kraadi juures 45–60 minutit. Jahuta täielikult.

4. Toorjuustukreemiks hõõru puulusikaga kõik ained omavahel ühtlaseks. Hoia tund aega külmkapis. Lõika jahtunud koogipõhi kolmeks kihiks. Määri kihtide vahele marmelaad. Kõige peale määri või pigista tordipritsist toorjuustukreem. Kaunista kook hakitud Kreeka pähklitega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kataz 02.nov 2013 14:35
Väga maitsev kook.
1