Argitoidud

Guljašš kartulipüreega

Keskmine hinne: 3.66 Allikas: Toidutare Autor: Siiri Kirikal
Kas mäletate veel seda nõuka-aegset sealihast guljašši, mida sööklates serveeriti vahel liiga pekisest lihast, kodudes oskasid seda aga teha kõik, kellele vähegi kokaannet kingitud. Siin see on, see kastme-guljaššine variant, mida ungarlaste supiga enam ühte patta ei panda.  
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika pehmest sealihast kuubikud ja pare need pannil ja üsna ägedal kuumusel pealt pruuniks. Lisa hakitud sibul, prae ka seda veidi ja lisa siis tomatipüree ning paprikapulber. Alanda kuumust ja hauta rooga, kuni see on pehme. Tomat aitab lihalt mõnusalt pehmeks haududa, vajadusel lisa vähehaaval juurde kuuma vett. Kui liha on pehme, lisa külma veega segatud jahu, kuumuta kastme paksenemiseni, maitsesta, lase minutike podiseda ja serveeri koos kartulipüreega.

2. Kartulipüree valmistamiseks keeda kartulid, kurna ja tambi katki.Lisa või, piim ja soovi korral võis praetud sibul. Tambi puder läbi ja klopi pehmeks püreeks.

(Ära kasuta kartulipüree valmistamiseks mikserit. See teeb pudrust hoobilt kleepuva olluse.)
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Juhan 21.märts 2015 17:22
Peamine viga on see, et tahetakse saada kõike ja ruttu. Aga paraku ei saa. Mina teen guljashi nii, et hautan väga madalal kuumusel minimaalselt 2, aga soovitavalt 3-4 tundi. Jah, võtab aega, aga tuleb ka hea ja liha lausa sulab suus. Ja selle tomatipastaga pidage ka hoogu - see guljashi sees ei käi. Sibulate ja küüslaugu osas kõik õige - tulebki osa lisada liha pruunistamisel. Aga hea guljashi võti on selles, et ka haudumise peal lisatakse sibulat, paprikat ja ka küüslauku. Soovitaks viimase lisamise teha ca 45 minutit enne roa valmimist ja lõigata suuremat tükid. Jahu käib sisse ca 10 minutut enne valmimist, korralikult läbi segada ja siis lasta jahtuda. PS. Guljash on tote, mis saavutab oma õige maitse alles järgmisel päeval.
Rita 05.jaan 2015 18:58
Lohatoitudest ei tea kohe mitte kui midagi, kuid täna pisteti lihatükk kätte ja miskit oli sellest vaja teha. Lihaks oli sea abaliha, lõikasin ca 2x2 cm kuubikud. Maitse 5+ aga jahukaste jäi veidi "jahune" - selline toore jahu tunne jäi külge. Ja mureks ka hautamisaeg. Lõpuks haudus see liha mul vee lisamisega seal pannil kusagil 50-60 min ja ikka pole nii pehme, kui tahaksin, aga elektriarvest hakkab kahju. Kas see on normaalne või on asi lihas? Muidu kõik hea ja lihtne, ka minusugune võhik sai hakkama.
Mirell 16.sept 2014 12:40
Lisan kastmele veidi (1-2 tl) kanget sinepit ka, annab mõnusa meki.
Hanna 17.juuni 2014 16:06
Täpsustaksin,et kleepuva olluse saab saumikseriga, tavalise mikseriga tuleb siiski kena õhuline kartulipuder.
Siiri Kirikal 29.jaan 2014 12:00
Ega siin muu ei aitagi, kui muudkui keevat vett juurde lisada ja aina hautada ja hautada, kuni liha pehme...ja alles siis kaste peale valmistada. Selle jahu kogusega peaks kaste mõnusalt kreemjaks küll tõmbuma.
s 26.jaan 2014 20:40
Tegin kõik retsepti järgi, kuid liha pehmeks ei läinudki - hautasin ja hautasin, kuid liha jäi kõvaks. Lisaks sellele ei läinud kaste paksuks ka...
kylaline 24.jaan 2014 19:24
Kas kartulid tuleks ka koorida ning pesta? Aitähh nouande eest
külamari 20.nov 2013 13:46
Teen sageli guljašši, aga alati lisan ka köömneid ja 1 purustatud küüslauguküüne. -
Väga hea sügis-talvine roog.
1