Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Singi ja Bire juustuga täidetud bagel

Argitoidud

Singi ja Bire juustuga täidetud bagel

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tarmo Virkus
Bagel on üks vesikringli tüüpe. Need on aga kohevamad kui tavalised pretzelid just tänu rikkalikumale tainale ja selle kergitamisele. Ent neidki keedetakse soolvees ning küpsetatakse siis ahjus. 

üle 60 min

Retsept
portsjonile
3.5 dl Vesi (soe)
1 sl Suhkur
1.5 tl Sool
11 g Kuivpärm
650 g Nisujahu
60 g Või
Õli
1 dl Söögisooda
Soolahelbed
Munakollane (määrimiseks)
TÄIDIS
Salat
Sink
Brie juust
Või või majonees
Tomat
Kurk
1. Ühenda soe vesi, suhkur, sool ning jahuga segatud kuivpärm. Sega, kuni hakkab moodustuma ühtlane tainas, ja lisa siis osade kaupa pehme või. Sõtku, kuni tainas muutub läikivaks ning lööb käte ja kausi küljest lahti. Tõsta tainas kausist välja ning määri anum õliga. Aseta tainas sinna 1 tunniks kerkima, kusjuures kata pealt kile või köögirätiga.

2. Lõika kerkinud tainas 8 võrdseks osaks ning rulli veidi õlisel laual igast tükist 30 cm pikkune vorstike. Keera
see kringliks, kinnitades korralikult taina otsad, et need küpsedes lahti ei lööks. Võid need näiteks teineteise
ümber põimida.

3. Aja laiapõhjalises potis või pannil keema 2–2,5 liitrit vett. Puista sinna sooda ning keeda bagel’eid ükshaaval 20–30 sekundit. Aseta veest läbi käinud bagel’id küpsetuspaberiga kaetud ja õliga määritud ahjuplaadile, määri pealt munakollase ja vee seguga ning puista peale soolahelbeid.

4. Küpseta 200–220-kraadises ahjus 12–14 minutit.

5. Jahtunud pretzel’id lõika keskelt horisontaalis pooleks, määri saia pind või või majoneesiga, aseta peale roheline salatileht ning kõige otsa singi- ja juustuviilud. Kaunista tomati või kurgiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes