Argitoidud

Porgandi-ananassikook

Keskmine hinne: 3.24 Allikas: 100 kooki Autor: Angeelika Kang
Tõeliselt vastupandamatu ja mahlane kook, mis läheb seistes üha paremaks. Kreemis võid kasutada toorjuustu asemel ka kohupiima. Kogus 18 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta ahjupannile (35 x 25 cm) küpsetuspaber.

2. Sega omavahel jahu, sooda, kaneel, küpsetuspulber ja sool. Vahusta munad ja suhkur. Lisa vanillsuhkur ja õli. Sõelu juurde kuivained. Lõpuks sega juurde riivitud porgandid, nõrutatud ananassikonserv, kookoshelbed ja pähklid. Sega tainas ühtlaseks ja vala ahjupannile. Küpseta 40 minutit.

3. Jahuta 15 minutit ja kummuta lauale. Niisuta ananassikompoti vedelikuga. Kreemi valmistamiseks vahusta toorjuust, pehme või, vanill- ja tuhksuhkur ühtlaseks massiks. Kata kook võõbaga ja hoia külmas vähemalt 3 tundi kuni üleöö. Lõika ruutudeks ja kaunista metsapähklitega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Laixu 07.veeb 2014 14:19
Väga mõnus ja mahlane kook. Osa suhkrust asendasin fariinsuhkruga - andis huvitava nüansi, glasuuriks kasutasin hoopiski 400gr toorjuustu+200gr valget šokolaadi ja 1 apelsini riivitud koor ja sai väga väga mõnus :)
Kata 28.jaan 2014 14:29
suurepärane retsept! ananass teeb mõnusalt mahlakaks, porgand tummiseks ja pähkel krõmpsuks.
1