Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Peediorsoto suitsujuustuga

Argitoidud

Peediorsoto suitsujuustuga

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Valmista orsotot aeglaselt hautades ja paksupõhjalises potis aeg-ajalt segades. Kui kruubid hakkavad juba paisuma ja vedeliku hulk väheneb, lisa seda vastavalt vajadusele.

40-60 min

Retsept
portsjonile
3 küünt Küüslauk
2 sl Või või õli
1.5 dl Odrakruup
2.5 dl Puljong (kana-, veiseliha- või aedviljapuljong)
1 dl Valge kuiv vein
2 dl Peedimahl
50 g Suitsujuust
1. Haki küüslauk ja kuumuta kergelt poti põhjas võis.
2. Lisa potti kruubid ja valge vein ning hauta, kuni vein on aurustunud.
3. Vala juurde puljong ja lase roal mõõdukal kuumusel vaikselt podiseda.
4. Kui suurem osa puljongist on kruupidesse imendunud, vala potti peedimahl ja sega kruupidega läbi.
5. Maitsesta pipraga ja lase mõni minut haududa.
6. Vahetult enne valmimist sega kruupide hulka kuubikuteks hakitud suitsujuust ja lase sel ära sulada.

HEA TEADA!
Eelista n-ö traditsioonilisi pehme konsistentsiga suitsujuustusid, mitte suitsutatud võileivajuustusid. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes