Argitoidud

Praetud lambamaks sibula, peekoni ja salveiga

Keskmine hinne: 1.94 Allikas: Maitsev Autor: Mari-Liis Ilover
See retsept on mõeldud tegelikult lugemiseks ilma kogusteta. Nende täpne järgimine pole roa õnnestumiseks kuigi tähtis. Kui tunned, et tahaksid toitu proovida, hangi lihtsalt lambamaksa, peekonit, sibulat ja salveid ning prae kõik võis ära. Kogu lugu! Hääduse ja ilu võti on selles, et komponendid kõlavad kokku täiuslikult.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Tõsta tükeldamata maks kaussi piima sisse ja leota külmkapis tund aega. Pese, kuivata ja lõika võimalikult ühesuurusteks tükkideks.

2. Puhasta sibulad ja lõika rõngasteks või poolrõngasteks. Sulata pannil 1 sl võid. Prae sibulat nii, et kuumus korralikult läbi käiks. Lisa suhkur, sega ja prae veel, kuni suhkur on sulanud ning sibul kuldpruun. See pole koht, kus tuleks hirmsasti jälgida, et sibul jumala eest ei pruunistuks. Vastupidi, võib jumet saada küll. Õieti võiks selle sibula kohe korralikult ära praadida. Nii nagu vanaema praadis kooreklopsi jaoks.

3. Tõsta praetud sibulad pannilt ootele. Pane sellelesamale pannile peekon ja prae krõbedaks. Tõsta peekon sibulate seltsi. Ja nüüd parim osa: viska kuumale pannile, peekonirasva ja või segusse, peotäis salveilehti. Friti
krõbedaks. Aseta peekoni ja sibulate kõrvale ootele.

4. Prae maksatükid sealsamas, nüüd juba sibulast, peekonist ja salveist maitset saanud rasvas pruuniks. Kuumus peaks olema korralik ja praadida tuleks võimalikult lühidalt, et õrnast maksast ei saaks vintske saapatald.

5. Pärast paari minutit praadimist võib üht tükki seest piiluda. Kui maks pole seest enam päris punane, vaid kergelt roosa, on just paras hetk lisada pannile eelnevalt läbipraetud sibul ja peekon ning lasta koos maksaga
kuumaks. Peale puista salveilehed.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa