Argitoidud

Tom yum goong ehk magushapu ja selge Tai supp

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: Eesti Naine Autor: Hele-Mai Alamaa
Kui supis on maitset vähe, lisa kõike aga julgelt otse taldrikusse. Kalakaste, laim, koriander ja viilutatud tšilli võiksid olla laua peal saadaval.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Tai supi tegemiseks tasub kõik enne ette valmistada. Puhasta ja viiluta ingver, küüslauk, tšilli, sibul ja seened.

2. Pane kalapuljong keema. Kui mullid juba tõusevad, lisa kaffirlaimi lehed ja sidrunhein. Kui sul on õnnestunud saada värsket sidrunheina, võta välimine valge kiht ära, tambi vart pisut noa käepidemega ja keera sõlm peale. Nii tuleb maitse kõige paremini välja.

3. Nüüd lisa kõik viilutatud kraam ja maitseained.

4. Seened ja krevetid las jäävad kõige viimaseks, neid keeda tõesti napp minutike.

5. Serveeri värske koriandriga. Tai supid peaksid olema ühtaegu vürtsikad ja hapud ja soolased ja magusad, mitte mingid lurrid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eilish 12.jaan 2014 15:53
Sinna on hea juurde lisada näiteks üks pakk Tai wokiköögivilju, kui tahab sellist natuke tahkemat suppi. Pisut sai kookospiima ka lisatud, väga hea tuli. Kuna igasuguseid kaffarlaime ja värsket sidrunheinu Eesti poodides igal pool ei ole, kasutasin Tai supi maitseainet - Santa Maria Tom Kha supisegu, seal juba kõik vajalikud maitseained sees. :P
1