Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Koorene kalasupp grissini'ga

Argitoidud

Koorene kalasupp grissini'ga

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Kui kokku saavad punane kala ja rammus koor, võib tulemus olla ainult suurepärane. Filee küljes olevat nahka ära viska minema, sellest saab maitserikka puljongi.

20-40 min

Retsept
portsjonile
380 g Lõhefilee või forellifilee (nahaga)
1 l Vesi
1 leht Loorber
6 tera Must pipar
1 sl Meresool
1 sl Või
1 sl Oliiviõli
2 tk Porgand
1 tk Porrulauk (valge ja heleroheline osa)
3 tk Kartul
100 g Brokoli (külmutatud õisikud)
1 dl Rõõsk koor 35%
Aedtill
GRISSINI
300 g Täisteranisujahu
300 g Nisujahu
5.5 g Kuivpärm
2 tl Sool
3 dl Leige vesi
1 sl Hele suhkrusiirup
1 tk Muna
0.5 dl Rapsiõli
1. Kuumuta vesi potis keema. Lõika terava õhukese noaga kalalt nahk küljest. Proovi see saada kätte ühes tükis, siis on hiljem lihtsam seda puljongist eemaldada.

2. Tõsta kalanahk, loorberileht, pipraterad ja sool keevasse vette. Keera tuli väikseks ja lase 10 minutit
kaane all keeda.

3. Samal ajal kuumuta pannil või ja oliiviõli. Puhasta porgandid ja porru ning lõika ratasteks. Kuumuta neid pannil rasvaines umbes 5 minutit. Pane puljongisse ja keeda 5–7 minutit. Sel ajal tükelda kala ja kartul kuubikuteks. Lisa koos brokoliõisikutega potti ning keeda suppi veel 10 minutit.

4. Eemalda supist kalanahk. Vala hulka koor ja kuumuta supp uuesti keemiseni. Haki sisse rohkelt värsket tilli.

Grissini-tüüpi kõrsikud passivad suppide juurde suurepäraselt. Ent võid neid pakkuda ka suupistelaual, keerates iga kõrsiku ümber viilu prosciutto't. Antud kogusest tainast saad umbes 36 kõrsikut.

1. Sega ühes kausis jahud, pärm ja sool. Teises kausis sega vesi, siirup, muna ja õli. Vala vedelik jahu hulka, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase tainal kaetult seista 1 tund.

2. Seejärel tõsta tainas kausist lauale ja vajuta õrnalt suuremad õhumullid välja. Jaga tainas kuueks osaks, need omakorda üheksaks. Üks tainatükike võiks kaaluda 20 g ringis.

3. Rulli iga tainapätsike peopesade all 20 cm pikkuseks ja 0,5 cm paksuseks pulgaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadi juures 20 minutit.

KOMMENTAARID

21.jaan 2014 21:30
väga hea :) maitse jäi natuke vesiseks siiski - lisasin veidi valget veini, jahvatatud pipart ja köögiviljapuljongit. Siis oli maitse õige ja hea.
Helen 13.jaan 2014 09:12
Väga maitsev ja lihtsalt valmistatav supp!Vedelikku panime meie natuke rohkem ja kogustega mängisime ka.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes