Argitoidud

Prantsuse sibulasupp saiaviilu all

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Sibulasupi rikkalik maitse saavutatakse tänu sibulate pikaajalisele madalal temperatuuril hautamisele, mille käigus sibulas sisalduvad suhkrud sulavad ja karamellistuvad.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Koori sibulad ja lõika õhukesteks viiludeks. Sulata suurel pannil või. Lisa sibulad, suhkur, sool ja tüümian, sega läbi. Hauta madalal kuumusel kaane all 1 tund, kuni sibulad on kuldpruunid ja täiesti pehmed, moosilaadsed. Kõrbemise vältimiseks sega aegajalt. Kui tundub, et sibulad jäävad “kuivale”, lisa supilusika jagu vett.

2. Raputa sibulatele jahu, sega läbi. Vala nüüd panni sisu potti. Kalla pannile vein, keeda 5 minutit, kraapides
pannipõhjast lahti kõik selle külge jäänud osakesed. Vala kogu “headus” potti sibulate juurde. Lisa ka veisepuljong. Keeda suppi veel 30 minutit. Maitsesta vajaduse korral soolaga.

3. Tõsta supp ahjukindlatesse kaussidesse. Kuumuta ahi 230 kraadini. Rösti saiaviilud ahjus krõbedaks ja võta ahjust. Tõsta igale supile sai (sai peab jääma supi peale) ja raputa sellele riivitud juustu. Tõsta supikausid ahjuplaadile ning gratineeri, võimaluse korral ülaltkuumust kasutades või grillielemendi all, kuni
juust on sulanud.

4. Tõsta ettevaatlikult ahjust välja. Raputa peale veel pipart, tüümianilehekesi või värsket peterselli ja serveeri kohe.

Hea teada!
Saiale kattekssobivad hästi ka riivitud Gouda või Emmentali juust.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa