Argitoidud

Orsoto peedi ja peekoniga

Keskmine hinne: 2.92 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Kruubid, peet ja sealiha – puhas Eesti toit! Retseptis toodud peedikogust võib orsototeost üle jääda. Kasuta see ära muudes roogades, näiteks balsamico'ga maitsestatult peedisalatis koos rukola, kitsejuustu ja röstitud seedermänniseemnetega.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Pese peedid puhtaks ja kuivata. Mässi ühekaupa fooliumisse ja lao ahjuvormi. Küpseta ahjus 200 kraadi
juures tund aega. Küpsemise ajal valmista orsoto.

2. Selleks pese kruubid jooksva vee all hoolega puhtaks. Haki sibul. Kuumuta paksupõhjalises potis 2 sl oliiviõli ja 2 sl võid. Hauta selles väiksel tulel sibul läbipaistvaks. Lisa kruubid ja kuumuta segades koos sibulaga läbi. Vala peale vein. Lase veinil kruupidesse imenduda. Vala kruupidele peaaegu kogu puljong ja hauta vaiksel tulel pool tundi, kuni kruubid on al dente. Sega aegajalt.

3. Kui kogu puljong on kruupidesse imendunud, aga kruubid tunduvad ikka liiga kõvad, lisa veel puljongit ja hauta veidi aega. Siis tõsta tulelt ning sega hulka veel 2 sl võid ja kitsevõi toorjuust. Maitsesta soola-pipraga.

4. Tükelda peekon väikesteks ribadeks. Prae pannil krõbedaks. Tõsta köögipaberile nõrguma. Koori ja tükelda
küpsetatud peedid. Lõika küüslauguküüned hästi õhukesteks viiludeks. Tõsta pannile peekonirasva sisse küüslauk, peeditükid, veiniäädikas ja tüümian. Kuumuta segades 5 minutit.

5. Tõsta taldrikule orsoto, lisa peedilõigud ja peekoniribad. Kaunista mõne ribastatud salatilehe ja tüümianiga.
Soovi korral maitsesta valmis portsjonit veel meresoola ja paari keeruga pipraveskist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Rutt 10.jaan 2016 16:35
Väga hea toit, kõigile maitses. Lisan kindlalt oma lemmikretseptide hulka.
Andrus 22.aug 2015 20:55
Kuidas saab odrast "orsotto"? Odrotto ehk...? Või oderotto...
1