Argitoidud

Hapukapsapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Eesti köögi lipulaev hapukapsas on talvel asendamatu kodumaine vitamiiniallikas. Loomulikult võib piruka tarbeks ka ise kapsa hautada, aga kiiremini ja mitte vähem maitsvama piruka saab purgistatud praekapsast! Kogus 2 suurt pirukat.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega pehme või koos ülejäänud ainetega käsitsi või köögikombainis ühtlaseks pehmeks tainaks. Vormi palliks ja tõsta paariks tunniks külmkappi tahenema. Seejärel rulli jahusel laual ja jahuseks tehtud tainarulliga kaks u 17 x 32 cm ristkülikut.

2. Nõruta või pigista kapsas käte vahel kuivemaks. Jaga kapsas pikisuunas mõlemale tainatükile, nii et servad jäävad 3 cm ulatuses täidiseta. Lapi ääred vaheliti täidise peale. Näpi sõrmedega hoolsalt kinni. Kinnita pirukad ka otstest.

3. Tõsta pirukad ettevaatlikult kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et kinnituskohad jäävad allapoole. Pintselda lahtiklopitud munaga ja puista peale köömneid. Küpseta 200 kraadi juures u 20 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa