Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pasta Bolognese

Argitoidud

Pasta Bolognese

Hele-Mai Alamaa Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Veisehakkliha või lambahakkliha
Õli (praadimiseks)
1 tk Sibul
3 küünt Küüslauk
1 tk Porgand
1 vars Seller
1 dl Punane vein
800 g Purustatud tomatid (konserv)
Sool
Must pipar
Suhkur
Muskaatpähkel
Basiilik, pune või tüümian
200 g Spagetid
Parmesan v. muu kõva juust
1. Koori ning tükelda sibul ja küüslauk. Prae paksu põhjaga potis nõrgal tulel, kõrbema ei tohi lasta mitte üks raas. Lisa hakkliha, jätka praadimist.

2. Puhasta ja viiluta seller ja porgand ning kummuta samuti potti. Maitsesta soola, pipra, riivitud muskaatpähkli ja terakese suhkruga ning kalla sekka punane vein. Lase mõned minutid podiseda ja siis vala
juurde tomatikonservid. Kui on värsket rohelist, basiilikut, punet, tüümiani, ära ole kitsi. Kui ei ole, kasuta kuivatatuid.

3. Keera tuli vaiksemaks ja... unusta tunnikeseks. Paar korda käi segamas, et põhja ei hakkaks, aga muidu võid olla rahulik. Roog läheb järjest paremaks. Itaalias lastakse tal suisa 5 tundi podiseda. Kel puupliit või ahi, tehke järele. Mina valmistan tavaliselt kahekordse koguse, siis saab pool jäässe pista. Ja hiljem näiteks lasanje vahele. Küll on hea toit. Täiuslik klassika, just õige külma ilma toit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke