Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vanaaegsed pliinid

Argitoidud

Vanaaegsed pliinid

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pehmed ja kohevad pliinid on maitsvad nii kalamarjaga kui ka heeringa- või suitsukalakastmega.

üle 60 min

20 min + 2 tundi kerkimiseks

Retsept
portsjonile
400 g Sõre või poolsõre nisujahu
200 g Tatrajahu
20 g Presspärm
Sool
5 dl Vesi
5 dl Piim
3 tk Muna
50 g Või
1 sl Suhkur
Või (praadimiseks)
1. Vedel pärmi taigen hästi läbikloppida, lisada vahustud munavalged juure. Sula või valada pannile, taigen valada peale.

2. Lasta esialgu leigemas kohas olla, et võimaldada kerkimist ja enne küpsetamist sula või valada koogile peale ja plini pöörata ümber, et mõlemad pooled saaksid võid.

3. Plinid anda kohe lauale kas heeringa kastega (leotud hakitud heeringas segada hapukoore ja hakitud munadega), musta ehk punase kaviariga, sulavõi, hapukoore, suitsusilgusalatiga (vedelam), meega, keedisega jne.


Retseptis on kasutatud vana kirjapilti vanast retseptivihikust.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes