Argitoidud

Küpsetatud õunad vanillikastmega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: PIlle Enden
Selle magustoidu jaoks on kõige sobilikumad head hapud õunad. Küpsenud õunte ja vanillikastme kooslus on vastupandamatu. Küpsetusaega tuleb küll hoolega jälgida, et pudruks ei küpseks. Ahju temperatuur võiks olla 180–200 kraadi.
Valmistusaeg: 40-60 min

30 min + 20–30 min ahjus

Kogus: 10 portsjonit
1. Õunad pesta, koorida ja õõnestada õiepõhja poolsest otsast süda välja nii, et õõnestusel põhi alla jääks. Suhkruga segada kaneel, riiwsai ja selle seguga täita õõnest õunad. Päält määrida lahtiklopitud munaga, igale õunale panna peale võitükike ja riputada üle riiwsaia seguga. Asetada õunad saiaplaadile, panna ahju seniks, kuni pehmeks saavad, aga mitte ei lagune. Tõsta vaagnale, anda jahtunult lauale külma vanilje kastega.

2. Vaniljekaste: piim panna keema vaniljekangiga. Munad kloppida suhkruga hästi vahule. Valada muna vahule kuum piim aeglaselt. Valada uuesti kastrulli ja kuumutada, keeta ei tohi, munavalge tõmbab tükiliseks. Kloppida 10 min, viia külma kohta ja anda külmalt lauale. Maitse mõttes lisada paar tera soola kuumalt juurde. Vaniljekang, mida keetsime, võtta välja, loputada ja panna kuuma kohta kuivama. Võib teinekord veel tarwitada.

Retseptis on kasutatud vana kirjapilti vanast retseptivihikust.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
inimene 27.jaan 2014 18:17
väga hea !!!
1