Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Õhuline bubert

Argitoidud

Õhuline bubert

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Õrn ja õhuline magusroog, mis sobib igale peolauale ja miks mitte ka nädalavahetusel oma perele. Serveeri jahtunult toormoosi või kisselliga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
BUBERT
1 l Piim
125 g Nisujahu
150 g Suhkur
5 tk Munakollane
3 tk Munavalge
SERVEERIMISEKS
Vedel toormoos või kissell
1. Enamik piimast kalla potti (jäta väheke piima jahuga segamiseks alles) ja kuumuta keemiseni. Sega kõrvalepandud piim jahuga ja vispelda kuuma piima hulka. Kuumuta segades, kuni segu pakseneb.

2. Vahusta munakollased suhkruga ja sega kuuma piima hulka. Lase jahtuda ja tõsta vaagnale.

3. Vanasti soovitati vahustatud munavalged tõsta alles serveerides vaagnale buberti peale. See võiks olla imekena, aga tänapäeval ei julge ma soovitada kasutada maiuse serveerimiseks kuumutamata munavalgeid. Seetõttu lisasin need piima-munavahule ja segaksin pliidil kuumutades ettevaatlikult korra veel läbi. Tõsta kausikestesse ja lase jahtuda.

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree