Argitoidud

Klassikalised kaneelisaiad

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Ahjusooja kaneelisaia ahvatlevatele lõhnadele saab vaid järele anda. Sellest kogusest saab umbes 25 saiakest.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Soojenda piim umbes 35 kraadiseks. Murenda sellesse pärm, lisa suhkur ja sega lusikaga, kuni pärm on lahustunud ja mass ühtlane. Lisa juurde jahu, sool ja toasoe või. Hakka tainast kätega sõtkuma. Aega kulub selleks umbes 10 minutit, kuni tainas on ühtlane ja elastne ning tuleb kausi ja käte küljest lahti.

2. Pane tainas kaussi, raputa ühtlase kihina peale pisut jahu, kata käterätikuga ja jäta sooja kohta tunniks ajaks kerkima.

3. Rulli tainas jahusel pinnal ristküliku kujuliseks ja üsna õhukeseks. Määri peale toasoe või, raputa üle suhkru ja kaneeliga.

4. Rulli tainas tihedalt "vorstiks" kokku ja lõika sellest umbes 2 cm paksused viilud. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud kahele ahjuplaadile (peida lahtine ots saiakese põhja alla), jättes piisava varu kerkimiseks.

5. Jäta valmisvormitud saiad veel pooleks tunniks sooja kohta kerkima. Samal ajal pane ahi 200 kraadile eelkuumenema.

6. Vahetult enne ahjupanemist määri kaneelisaiad lahtiklopitud munaga ja raputa peale suhkrut. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit.


VAATA LISAKS
Kaneelisaiad Rootsi moodi, Kaneeli-boston, Kaneelisaiad sõbrapäevaks ja Kaneelisaiad muffinivormis
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
aksik 09.veeb 2014 14:50
meie jaoks ka liiga vähe suhkrut ja jahu sai samuti pea 100g vähem pandud
Kertu Kaljuveer 08.veeb 2014 11:30
Suhkrut oli meie pere jaoks liiga vähe.
1