Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rammus kartuli-peekoni-kõrvitsavorm

Argitoidud

Rammus kartuli-peekoni-kõrvitsavorm

Anni Arro Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Kartul
50 g Või
2 küünt Küüslauk
100 g Toorsuitsupeekon
Sool
Tüümian
350 g Muskaatkõrvits (puhastatud)
Must pipar
2 dl Rõõsk koor 10%
100 g Riiivjuust
2 tk Muna
1. Viiluta kartulid õhukesteks liistakateks ja aseta võiga määritud vormi kihiti koos tükeldatud või, küüslaugu ja peekoniga. Maitsesta igat kihti soola ja tüümianiga. Küpseta vormi 180–200-kraadises kuumuses nii kaua, kuni kartulid on pealt ilusad kuldpruunid. Minul kulus selleks umbes 1 tund.

2. Samal ajal lõika kõrvits kuubikuteks ja prae õlis ilusaks pruuniks, aga mitte väga pehmeks. Maitsesta soola ja pipraga. Võta vorm ahjust välja ja aseta kõrvitsakuubikud ühtlaselt kõige peale.

3. Sega omavahel koor, riivitud juust ja munad ning kalla roale. Küpseta veel, et toit omandaks ilusa kuldse jume ning munasegu oleks hüübinud. Lase vormil enne serveerimist pisut seista, siis on lihtsam lõigata.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes