Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kihiline kohupiimakreem leivapuruga

Argitoidud

Kihiline kohupiimakreem leivapuruga

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tervislik, puhaste eesti maitsetega magustoit, mida võib valmistada nii argiõhtul perele kui ka pidulikumal puhul külalistele. Võid selle teha mitmes eraldi anumas või ühes suures klaaskausis.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
KOHUPIIMAKREEM
400 g Kohupiimapasta
2 dl Rõõsk koor 35%
2 sl Vanillsuhkur
2 sl Suhkur
LEIVAPURU
2 sl Või
2 sl Pruun suhkur
2 dl Riivleib
1 dl Sarapuupähkel (purustatud)
TOORMOOS
200 g Pohl (sobib ka külmutatud)
4 sl Suhkur
1. Sega kohupiim, vahustatud koor ja suhkrud ühtlaseks kreemiks. Aja pannil või kuumaks, lisa suhkur ja riivleib ning kuumuta veidi. Lisa purustatud pähklid ja kuumuta, kuni mass karamellistub.

2. Valmista pohladest toormoos ja maitsesta suhkruga.

3. Tõsta pokaalidesse kihiti pohlamoos, leivapuru, kohupiimakreem ja taas moos. Raputa rohkelt leivapuruga üle ning kaunista soovi korral pohladega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp