Argitoidud

Keel võikastmes

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Piim lauale ja kõhtu Autor: Epp Mihkels
Võikaste on klassikaline kaste, mida valmistatakse piima või koorega. Kastet võid serveerida nii kuumalt kui külmalt, olenevalt sellest, mis toiduga seda pakud. Sinepimaitseline võikaste sobib hästi keedetud liha või kala juurde. Koos keelega viib see aga lihtsalt keele alla!
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Sulata kastrulis 2 sl võid ja prae selles jahu kuldseks. Või peab praadimisel domineerima, s.t jahu ei tohi olla palju ja see ei tohi minna tükki. Lisa vispeldades eelsoojendatud piim ja kuumuta keemiseni. Sega ja keeda kastet 5–6 minutit.

2. Maitsesta soola, pipra ja sinepiga, ise vispliga kloppides. Lisa ülejäänud toasoe või ning klopi, kuni kaste on kreemjas ja majoneesi konsistentsiga.

3. Kui pakud keelt külmalt, jahuta ka kaste, kui soojalt, siis serveeri seda kohe kuumalt.

VAATA, kuidas keeta keelt siit!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa