Argitoidud

Hapukoore-banaanikook

Keskmine hinne: 3.53 Allikas: 100 kooki Autor: Angeelika Kang
Lihtsatest ainetest saad kiirelt ja kergelt valmistada mõnusa kihilise hapukoorekoogi. Kõige maitsvam on kook järgmisel päeval, pärast seda, kui on üle öö külmas seisnud. Kogus 10 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min

30 minutit + küpsetamiseks 10 minutit + külmas 1 öö

1. Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor ning eelnevalt omavahel segatud küpsetuspulber, kakao ja jahu. Töötle ühtlaseks tainaks ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit. Proovi küpsust tikuga.

2. Lase valmis põhjal jahtuda ning lõika kolmeks võrdse suurusega tükiks. Tõsta esimene tükk serveerimisalusele, kata pealt 2 dl hapukoorega. Koori ja viiluta banaanid. Laota pool banaanikogusest hapukoorega kaetud põhjale. Tõsta peale teine tükk, kata 2 dl hapukoorega ja ülejäänud banaaniviiludega.
Tõsta peale kolmas tükk ning kata ülejäänud hapukoorega.

3. Lase koogil kuni järgmise päevani külmas seista. Enne serveerimist kata 1 dl suhkruga maitsestatud hapukoorega ning sõelu peale kakaod.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tegin 14.märts 2014 14:21
ka, aga kuna ei olnud märgitud, kui suurde vormi taignasegu valada (mul oli vaja 5-7 inimesele), siis tundus, et 2 muna pildil oleva kohevusega koogi tegemiseks on vähe. Panin 6 muna, kuna banaanid olid väiksemapoolsed, siis neid kulus minu koogi vahele 5 tk ja ka hapukoort ning suhkrut (1 munale 1 spl.suhkrut) kasutasin rohkem. Taignasegu valasin 25*35 vormi ja peale jahutamist andis see ilusasti pooleks(õhemaks) lõigata.(saadud nn.põhjad jagasin veel omakorda ristipidi pooleks, nii et sain 4 kihiga koogi) Mina oleksin isegi magusamat söönud, aga meesperele meeldis väga. Ei taha retsepti autori kallal õiendada, aga minu meelest oli muna kogus küll liigväike. Aga retsept oli hea! Tänu!
merka 27.veeb 2014 08:45
kook sobib neile, kellele meeldivad vähemagusad koogid. soovitan põhja läbi ka immutada (nt teega).
1