Argitoidud

Fish & Chips Eesti moodi

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Brittide populaarne rahvustoit võiks meie laual valmistatud olla rahvuskalast räimest. Koos krõbedate kartulite ja majoneesiga on see muidugi üsna rammus kõhutäis, aga vahel ju võib.
Valmistusaeg: 40-60 min

30 min + 30 min ahjus

Kogus: 4 portsjonit
1. Pese ja koori kartulid ning lõika kangideks. Pese külma veega, nõruta ja kuivata majapidamispaberiga. Sega õli, soola ja pipraga. Pane kartulid ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.

2. Pööra poole küpsemise ajal ringi.

3. Mõõda tainaained kaussi ja sega hästi läbi. Kuumuta õli potis u 180-kraadiseks. Kuumust saad mõõta termomeetriga või silmaga: kui sissekastetud saiatükk pruunistub minutiga, on õli piisavalt kuum. Veereta fileesid soolaga maitsestatud rukkijahus ja kasta tainasse.

4. Tõsta kuuma õlisse ja küpseta 2–3 minutit kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Hoia serveerimiseni soojas (nt 100-kraadises ahjus).

5. Serveeri majoneesi ja sidrunisektoriga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa