Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Fish & Chips Eesti moodi

Argitoidud

Fish & Chips Eesti moodi

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Brittide populaarne rahvustoit võiks meie laual valmistatud olla rahvuskalast räimest. Koos krõbedate kartulite ja majoneesiga on see muidugi üsna rammus kõhutäis, aga vahel ju võib.

40-60 min

30 min + 30 min ahjus

Retsept
portsjonile
300 g Räimefilee
Rukkijahu (paneerimiseks)
Sool
TAINAS
2 dl Nisujahu
1 dl Rukkijahu
1 tl Küpsetuspulber
3 dl Hele õlu
2 sl Sidrunimahl
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
KARTULID
8 tk Kartul
3 sl Õli
1 tl Sool
Must pipar
KÜPSETAMISEKS
4 dl Õli
SERVEERIMISEKS
Majonees
Sidrun
1. Pese ja koori kartulid ning lõika kangideks. Pese külma veega, nõruta ja kuivata majapidamispaberiga. Sega õli, soola ja pipraga. Pane kartulid ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 30 minutit.

2. Pööra poole küpsemise ajal ringi.

3. Mõõda tainaained kaussi ja sega hästi läbi. Kuumuta õli potis u 180-kraadiseks. Kuumust saad mõõta termomeetriga või silmaga: kui sissekastetud saiatükk pruunistub minutiga, on õli piisavalt kuum. Veereta fileesid soolaga maitsestatud rukkijahus ja kasta tainasse.

4. Tõsta kuuma õlisse ja küpseta 2–3 minutit kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Hoia serveerimiseni soojas (nt 100-kraadises ahjus).

5. Serveeri majoneesi ja sidrunisektoriga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes