Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ingveriheeringas

Argitoidud

Ingveriheeringas

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Õrna ingverimaitsega ja pisut magus heeringas on külmlaual vahelduseks. Maitseb hästi ka kuuma kartuliga.

üle 60 min

20 min + 1–2 päeva külmkapis

Retsept
portsjonile
4 tk Õrnsoola heeringas (filee)
1 tk Porgand
1 tk Punane sibul
3 sl Riivitud ingver
LEEM
2.5 dl Vesi
1 dl Suhkur
1 tl Sool
8 tk Vürts
8 tk Valge pipar
6 tk Nelk
2 lehte Loorber
1.5 dl Valge veini äädikas
1. Koori ja viiluta porgand ja sibul. Mõõda kastrulisse vesi ja maitseained (v.a äädikas) ning porgandiviilud. Kuumuta keemiseni ja keeda 4–5 minutit, kuni porgandid on enam-vähem pehmed. Sega hulka veiniäädikas ja jahuta.

2. Tükelda heeringafi leed. Sega heeringatükid, porgandi- ja sibulaviilud ning riivitud ingver. Pane purki ja kalla
jahtunud leem peale.

3. Lase 1–2 päeva külmkapis maitsestuda.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes