Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Räimepirukas leivapõhjal

Argitoidud

Räimepirukas leivapõhjal

Angelica Udeküll Nädalakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kui soovid mahlasemat pirukapõhja, võid leivapuru hulka lisada ka supilusika hapukoort. Kasuta põhjas kindlasti kuiva riivleiba. Vajadusel võid leiva enne tainasse segamist ka kergelt läbi röstida. 

40-60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
150 g Riivleib
100 g Või
1 tk Muna
TÄIDIS
100 g Porrulauk
2 sl Või
150 g Räim
Sool
Must pipar
1 tk Muna (suur)
3 sl Hapukoor
Till
1. Lase võil toatemperatuuril pehmeneda.

2. Klopi muna lahti.

3. Sega või riivleiva ja munaga ühtlaseks tainaks.

4. Suru tainas lahtikäiva vormi põhja ja tõsta 200kraadisesse ahju kümneks minutiks eelküpsema.

5. Haki porru ja kuumuta kergelt võis.

6. Maitsesta räimefileed soola ja pipraga.

7. Klopi muna hapukoorega lahti ning maitsesta kergelt soola ja pipraga.

8. Kui põhi on küpsenud, laota sellele praetud porru, terved kalafileed ja vala üle munaseguga. Puista peale hakitud tilli.

9. Küpseta pirukat 200 kraadi juures umbes 20 minutit.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke