Argitoidud

Lihapallivorm ürdisel tomatipõhjal

Keskmine hinne: 3.64 Allikas: Vormikad ahjuroad Autor: Tiina Lebane
Punasel tomatikastmel pruunikad lihapallid valgete juustumütsidega.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Kõigepealt valmista lihapallitainas. Selleks sega omavahel hakkliha, hakitud sibul, muna, riivsai, vesi ja maitseained. Vormi tainast märgade kätega 32 kuni 36 nelja-sentimeetrise läbimõõduga palli, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ajuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit.

2. Sel ajal jõuad valmsitada tomatikastme. Selleks haki sibul ja hauta kuumas õlis läbipaistvaks. Lisa tükeldatud tomat, purustaud tomatikosnerv ja vesi. Lisa ka maitseained, kuumuta keemiseni ja hauta ilma kaaneta 5 minutit.

3. Vala tomatikaste vormi ja tõsta peale küpsed lihapallid. Poolita mozzarella-kirsid ja pane iga lihapalli peale poolik juustupall. Tõsta vorm ahju ja gratineeri ahju ülaosas umbes 5 minutit, kuna juust hakkab sulama.

4. Kaunista roog rikkalikult värskete basiilikulehtedega ja serveeri kohe.

5. Lisandiks sobib meelepärane valge leib (lavašš, ciabatta jne), laste lemmik on kindlasti sametine kartulipüree.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marge 12.jaan 2015 21:01
Nämmu. Tomatikastmeks kasutasime kodust sanasete koostisosadega hoidist, ja see tegi sellest ühe kiirelt valmiva ja maitsva argiroa. Serveerisime riisiga. Riivsaia lisasin pisut retseptis toodust rohkem, vastavalt hakkpalli taigna konsinstentsile.
Siiri Kirikal 24.märts 2014 06:58
Õige on riivsai. See sai lisatud ka koostisosadesse.
Hanny 22.märts 2014 13:55
Koostisaainetes on riivleib, aga valmistamisõpetuses riivsai, kumb siis õige on?
1