Argitoidud

Mauritiuse avokaadosalat

Keskmine hinne: 3.63 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mai-Liis Ilover
Seda vähestest komponentidest koosnevat, aga väga maitsvat värsket salatit sõin India ookeani väikesel troopikasaarel, kus see valmistati otse rannaliivale asetatud lõikelaual just nopitud viljadest. Et avokaado on toitev ja energiarikas, täidab sellest valmistatud salat kõhtu päris korralikult.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Viiluta kurk, lõika tomatid sektoriteks. Koori sibul, lõika pooleks ja siis õhukesteks viiludeks.

2. Poolita avokaadod, eemalda kivi ja koor. Tükelda avokaadopoolikud.

3. Jaga kõik salatiained taldrikutesse, nirista peale sidrunimahla ja oliiviõli, maitsesta soola-pipraga. Salati võib õrnalt segades valmistada ka kausis.


Avokaado ehk alligaatorpirn on väärtuslik energia-, vitamiinide ja mineraalainete allikas. Avokaadod ei pehmene kunagi puu otsas, vaid vajavad pärast korjamist 4–17 päeva järelküpsemist. Seega ei pea muretsema, kui poest ostes on avokaado kõva, vili järelküpseb 2–3 päevaga kodus. Protsessi kiirendamiseks pane avokaado koos õuna või banaaniga paberist kotti. Küps vili on katsumisel kõva, kuid sõrmega vajutamisel jääb koorele muljumisjälg. Ettevaatust üleküpsemisega – liiga pehmeks muutunud avokaado viljaliha muutub tumedaks ja pudrutaoliseks! Küpsemisprotsessi aeglustamiseks säilita avokaadot külmkapi ülemisel riiulil, kus temperatuur ei tohi langeda alla 6 °C.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Helen 31.märts 2014 18:05
Täitsa hea sai- lihtne ja kiire salat!
1