Argitoidud

Sidrunine kana-riisiroog

Keskmine hinne: 3.61 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Seda kanarooga, millele sidrun lisab hapukust ja värskust, on mugav valmistada, sest kõik ained “mahuvad” ühte ahjuvormi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Aseta kanakoivad ahjuvormi ja maitsesta soola-pipraga. Puista peale kuivatatud tüümian. Pese sidrun puhtaks. Poolita sidrun pikkupidi, pigista ühest poolikust mahl kanatükkidele. Riivi tühjaks pigistatud sidrunipoolikult koor ja puista ka see kanale. Lõika teine sidrunipoolik sektoriteks.

2. Koori küüslauguküüned ja vajuta noaseljaga lamedamaks. Lisa vormi.

3. Tõsta kanakoibade vahele jäänud tühimikesse riis. Vala peale nii palju vett, et riis on umbes 1 cm kõrguselt
kaetud. Tõsta juurde sidrunisektorid.

4. Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200kraadises ahjus 50 minutit.

5. Tõsta ahjust, eemalda foolium. Kuumuta ahi 220 kraadini ja küpseta veel 15–20 minutit, kuni kanatükid on
kuldsed. Soovi korral kaunista roog värske tüümianiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa