Argitoidud

Magushapu sealiha ananassiga

Keskmine hinne: 3.16 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Mari-Liis Ilover
Klassikalise “hiinaka” koostisainete nimekiri on pikk, aga ühtegi selle eksootilise roa valmistamiseks vajaminevat toiduainet ei pea tikutulega taga otsima – kõik komponendid on igas poes saadaval! Enne kui küpsetama hakkad, pane ained pliidi kõrvale valmis ja tükelda need, mis vaja, sest kastmetegu läheb kiirelt.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Pese ja kuivata seafilee. Lõika pikkupidi pooleks, pooled omakorda ristipidi viiludeks.

2. Valmista marinaad: koori ja riivi ingver. Koori ka küüslauk ja vajuta läbi pressi või riivi. Klopi munavalged kergelt lahti. Sega kõik marinaadiained kokku, vala lihale.

3. Sega läbi, jälgides, et kõik lihatükid oleksid kaetud. Lase vähemalt pool tundi maitsestuda.

4. Sel ajal puhasta sibulad, küüslauk, paprikad. Tükelda ja jäta ootele. Nõruta ananassitükid, jäta vedelik
alles.

5.Kastmeks sega tärklis külma veega. Jälgi, et ei jääks klimpe, kastmevispel on siin hea abimees. Sega vedelik kokku kõigi ülejäänud kastmeainetega. Jäta ootele.

6. Sega marineeritud lihatükkidega 1 dl tärklist. Kuumuta vokk- või tavalisel sügavamal pannil 3 dl õli. Õli peab olema nii kuum, et sinna lisatud lihatükk ei vaju põhja, vaid hakkab kohe pinnal särisema. Samas ei tohi õli olla liiga kuum, siis pruunistub liha liigselt.

7. Tõsta õhukese tärklisekihiga kaetud sealihatükid kolmes jaos õlisse ja prae kuldkollaseks. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Vala õli pannilt ära, jättes alles paar supilusikatäit. Tõsta pannile
tükeldatud sibulad, küüslauk ja paprikad. Prae keskmisel kuumusel, kuni köögiviljad on küpsed, aga veel krõmpsud.

8. Tõsta pannile nõrutatud ananassitükid ja sealiha, vala peale kaste ning kuumuta segades veel 5 minutit. Maitse ja vajadusel lisa suhkrut ja sojakastet. Serveeri riisiga. Kaunista hakitud rohelise sibulaga.

SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Marge 14.jaan 2015 23:14
Muidu maitse on hea. Aga esimene maisitärklise kogus retseptis peale liha, on 1dl!!! Ise ei mõelnud kaasa, ehk seda on ilmselgeltliiga palju. Lisasingi 1dl maisitärklise koguse, lisaks veel 2spl maisitärklist, mis on kastme nimistus. Ja see kõik kokku andis väega paksu pudru, mida üritasin päästa vee ja soojakastme lisamisega. Ja kirjeldus liigselt pikk ja segadust tekitav, eriti info, mis puudutas liha praadimist. Siin toodud kirjelduse järgi liha ei praadinud rohkes õlis.
anita 14.märts 2014 18:42
Sama võib kanalihaga ka teha. Ja magushapu kastme saab ka poest osta kui ei viitsi ise teha :) Väga hea retsept!
1