Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Apelsiniriis

Argitoidud

Apelsiniriis

Mari-Liis Ilover Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Apelsinimaitseline kreemjas riis sobib hästi nii hommikusöögiks, magustoiduks kui ka vahepalaks.

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 dl Vesi
0.5 tl Sool
1.5 dl Ümarateraline riis
2 tk Apelsin
2 dl Rõõsk koor 35%
3 sl Suhkur
200 g Magus vanillikohupiim
1. Vala riisiterad soolaga maitsestatud keevasse vette. Hauta madalal kuumusel kaane all, kuni kogu vedelik on riisiteradesse imbunud.

2. Pane apelsinid lõikelauale püsti ja lõika koored terava noaga ülalt alla läbi, nii et eemaldub ka valge koorealune osa ja alles jääb vaid viljaliha. Tükelda see.

3. Vahusta 35% koor suhkruga. Lisa õrnalt segades kohupiim. Sega omavahel jahtunud riis, kohupiimavahukooresegu ja apelsinitükid koos neist väljaimbunud mahlaga. Paku kohe või külmkapikülmalt.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 23.apr 2014 11:18
Proovige veriaplesinidega... :)
Picky Eater 22.apr 2014 22:13
Proovisin ja pean utlema kahjuks , et liiga maitsetu, kui apelsinist mahl valja lasts , siis ei ole apelsinil piisavalt maitset :/ , riivisin juurde apelsini koort ja lisasin tibake kardemoni, aga seegi vaga ei aidanud:( , kahjuks.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes