Argitoidud

Brasiilia lihapada ehk feijoada

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Originaalis valmistatakse sellist rooga kuivatatud ubadest (nagu ka siin retseptis), kuid mugavuse ja kättesaadavuse tõttu sobivad ka konservoad. Loputa konservoad enne lisamist voolava vee alt läbi.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Lõika peekon ja veiseliha ribadeks ning sealiha kuubikuteks.

2. Haki sibul ja küüslauk.

3. Pruunista pannil peekon ning kuumuta peekonist eraldunud rasvas sibul ja küüslauk.

4. Lisa lihad ja pruunista. Maitsesta soola ja pipraga.

5. Lisa oad ja vesi ning hauta aeglaselt madalal kuumusel, kuni lihad on küpsed.

6. Lisa veiniäädikas ja riivitud apelsinikoor ning kuumuta veel korra läbi.

7. Serveeri keedetud riisiga.



HEA TEADA!

*Kasuta hautise tegemiseks korralikku paksupõhjalist potti, kus liha kõrbema ei läheks ja kuumus ühtlaselt jaotuks.

* Rooga võid valmistada ka puljongiga, kuid siis on lõppmaitse veel tummisem.

* Suitsupeekoni asemel võid lisada hautisesse ka hoopis mõnd head poolsuitsuvorsti.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 07.juuli 2014 17:33
Eks mustadel ubadel on siin oma osa :)
Kalle 07.juuli 2014 16:24
Väga maitsev, kuid siiski tekkis küsimus. Nimelt millisel sarapärasel moel saab pada punase värvuse (fotot silmitsedes)?
1