Argitoidud

Kõrgahuse-lepäseenesupp

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Sakarias Leppik
Kõrgahus on seto kultuuris valge riisikas ja lepäseen tõmmuriisikas.
Valmistusaeg: 20-40 min
Nood sobivad oma krõmpsuva struktuuriga supi sisse imeliselt. Saati siis koos puravikupuljongiga. Iga mees teeb toda omamoodi: edevamad keedavad kuivatet puravikest (sest on sügisel korjatud puravikud viilutanud ja pliidi kohal kuivatanud). Teised kasutavad buljonette ja kolmandad võtavad puravikupuljongi kuubikuid. Seened saab hakkida endale meeldiva suuruse järgi. Enne seda läheb puljong keema koos porkna, jupitatud sellerijuure ja paprikaga. Kohe alguses ka loorber ning pipraterad. Porkna pehmenedes lisanduvad seened ja viimasena tüümian ja Hiina kapsas, mis ei tohigi pehmeks keeda. Ja siis võib iga tegelane teha salapärase näo ja poetada põlle alt potti oma nähtamatu vürtsi või ürdi. Ja saladuseks see jääbki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa