Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kanapuljong ürdiklimpidega

Argitoidud

Kanapuljong ürdiklimpidega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Isekeedetud puljong maitseb hästi, eriti koos ürdiste pelmeenidega. Maitsva kanapuljongi saad kanarümbast, kui koivad ja fi leed on eraldatud. Rümba ja tiibade külge jääb piisavalt liha, mida keedetuna pirukatäidises kasutada.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Kanarümp ja kanatiivad
2 l Vesi
1 tk Porgand
1 tükike Juurseller
0.5 tk Pastinaak
1 tk Sibul (väike)
1 küüs Küüslauk
3 tera Must pipar
Petersell (hakitud)
Sool
ÜRDIKLIMBID
2 tk Muna
2 tl Suhkur
0.5 tl Sool
1.5 dl Manna
3 sl Nisujahu
1 sl Või
0.5 dl Puljong
0.5 dl Hakitud ürdid (petersell, pune, basiilik vm)
1. Pane kanarümp külma veega keema. Vett peaks olema nii palju, et kana on kaetud. Eemalda vaht.

2. Koori porgand, seller, pastinaak ja sibul. Lõika juurikad juppideks. Alanda kuumust, lisa puljongisse köögiviljad, viilutatud ingver, küüslauk ja pipraterad. Keera kuumus väikeseks ja lase leemel vaikselt u tund aega podiseda. Veerand tundi enne valmimist lisa petersell. Maitsesta puljong soolaga.

3. Klimpide jaoks klopi muna suhkru ja soolaga lahti. Lisa manna, jahu ja sulatatud või. Lisa puljongit nii palju, et tainas saaks paksema mannapudru moodi. Sega hulka hakitud ürdid ja hoia 30–40 min külmkapis, et jahu ja manna jõuaks paisuda.

4. Tõsta kuuma vette kastetud teelusikaga keevasse vette väikesed klimbid ja keeda, kuni need kerkivad pinnale.

5. Serveeri ürdiklimpe puljongiga.

KOMMENTAARID

Klimbi fänn 04.nov 2014 22:03
Väga maitsev oma mugandamistega, mõned asjad välja jäetud :D
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke