Argitoidud

Väikesed kanalihapirukad

Keskmine hinne: 3.33 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Kui puljongikeetmist päevakorras pole, võid pirukasse panna hoopis suitsu- või grillkanaliha või praetud kanafileed. Juustu lisa maitse järgi. Väikeste pirukate asemel võid valmistada ka ühe suure kinnise piruka.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Mõõda jahud ja sool kaussi või lauale. Näpi hulka pärm, mudi puruks. Sega juurde käesoe piim ja sõtku elastseks tainaks. Pane 1 tunniks kerkima. Tainas peaks jääma üsna pehme.

2. Aja kanaliha läbi hakkmasina või haki peeneks.

3. Haki porru ja küüslauk. Hauta võis paar minutit. Lisa hakitud seened ja kuumuta läbi. Sega hulka toorjuust ja murendatud sinihallitusjuust või riivitud parmesan. Maitsesta soola, pipra ja tilliga.

4. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja lõika sellest u 10 cm kettad. Tõsta iga ketta ühele poolele täidis. Keera teine pool peale ja suru ääred kokku. Tõsta küpsetuspaberi peale ahjuplaadile ja torka kahvliga läbi.

5. Sarnaselt võid valmistada ühe suure kinnise piruka. Selleks rulli tainas ristkülikuks, tõsta täidis poolele tainale ja keera teine pool peale. Lase 30 min kerkida. Määri lahtiklopitud munaga.

6. Küpseta 225-kraadises ahjus väikesi pirukaid 7–8, suurt 10–12 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa