Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kanakoivad kooreses kastmes

Argitoidud

Kanakoivad kooreses kastmes

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Koos köögiviljadega koores haudunud kana saab mahlane ja pehme. Sarnaselt võib valmistada ka kintsu või fileed, viimasel juhul peaks küpsetusaeg olema lühem.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 tk Kanakoib
1 sl Või
1 tk Sibul
2 tk Porgand
200 g Rohelised oad (värsked või külmutatud)
40 g Riivjuust
Kanamaitseaine kollase karriga
4 dl Rõõsk koor 10%
Sool
Must pipar
Petersell (hakitud)
1. Soovi korral eemalda koibadelt nahk. Pruunista võis, maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga ja tõsta ahjuvormi.

2. Viiluta sibul ja kuumuta võis läbi. Tõsta koibade juurde vormi. Koori porgandid ja lõika kangideks. Pane koos ubadega samuti vormi. Riputa üle riivjuustuga, lisa kanamaitseaine ja rõõsk koor. Vedelikku peaks olema nii palju, et koivad ja köögivili oleks kaetud. Vajadusel lisa pisut puljongit.

3. Riputa vormi hakitud peterselli. Küpseta 180-kraadises ahjus 35–40 min. Serveeri keedetud kartulite või riisiga.

KOMMENTAARID

kokahoolik 29.dets 2017 19:01
Iseenesest maitsev toit. Ma asendasin oad väikese brokkoliga, sest meie pere pole just teab mis ubadesööja. Juustu panin 3x rohkem - pikantne Gouda laabijuust oli minul - see andis ka palju maitset ja tummisust juurde. Minul haudusid need 2 kanakoiba potis 180 kraadi juures 1,5h. Ma ei tea, kuidas retsepti autoril õnnestus see roog 40 minutiga valmis hautada.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga