Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kaerapuder kirsside, pähklite ja kanepiõliga

Argitoidud

Kaerapuder kirsside, pähklite ja kanepiõliga

Tiina Lebane Söö end saledaks
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Kristi Metsa
Täisväärtsuliku hommikupudru valmistamiseks kasuta jämedaid kaerahelbeid. 

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2 dl Külm vesi
1 dl Jämedad kaerahelbed
0.5 dl Kuivatatud kirsid
Sool
Kaneel
1 sl Pruun suhkur
Hakitud pähklid
1 tl Kanepiõli
Kui paned helbed õhtul juba vette likku, valmib hommikusöök eriti kiiresti. Kuivatatud kirsid annavad veega pudrule meeldiva maitse, pähklid aga kasulikke taimseid õlisid. Tõeliseks elamuseks on väike sorts pähklise maitsega kanepiõli puduruportsu peal!

1. Kui sul on aega, lase kaerahelvestel vähemalt 10 minutit külmas vees paisuda. Kui aeg kiirustab tagant, siis pane helbed kohe koos pisut väiksemaks hakitud kirsside ja vähese soolaga keema.

2. Hauta putru madalal kuumusel aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kaerahelbed on pehmed ja puder soovitud konistentsiga.

3.  Tõsta pott pliidilt, sega hulka pruun suhkur ja suurem osa hakitud pähklitest ning maitsesta kaneeliga.

4. Tõsta puder kaussi, nirista peale kanepiõli ja puista peale ülejäänud pähklid. Kanepiõli asemel sobib hästi ka Kreeka pähkli õli.


HEA TEADA!
* Pruuni suhkur all mõtlen fariin-, roo- või toor-roosuhkrut. Just seda, mida juhtub kodus olema.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes