Argitoidud

Rosina-kohupiimakook

Keskmine hinne: 3.71 Allikas: Pere ja Kodu Autor: Lia Virkus
Lihtne ja maitsev kohupiima-plaadikook, mis sisaldab peale rosinate ka kuivatatud jõhvikaid või kirsse. Taina võid suruda vormi põhja ja äärtele ning katta kohupiimaseguga või siis jagad osa purutainast vormi, asetad täidise peale ja katad ülejäänud tainapuruga. Kook maitseb hästi nii ahjusoojalt kui ka järgmisel päeval külmana, kui säilitad seda kaanega karbis. Kogus 8 kuni 10 lõiku.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna, hapukoor, sool ja jahu, sega ühtlaseks purutainaks.

2. Suru kaks kolmandikku tainast küpsetuspaberiga kaetud pikliku kõrgete äärtega (nt 25 x 33 cm suuruse) vormi põhja.

3. Vahusta katte jaoks munad tavalise ja vanillsuhkruga, sega juurde kohupiimapasta, hapukoor, rosinad ja kuivatatud jõhvikad või kirsid.

4. Kata põhi kohupiimamassiga ning puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta ahjus 200° juures 50–60 minutit ehk kuni kook on kuldkollane.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa